Brood - Banket Bakkerij Theo Hoek

Historie

In 1924 is mijn opa in dit karakteristieke pand een bakkerij begonnen. Zijn specialiteit in die jaren was ontbijtkoek. En tot op de dag van vandaag is de ontbijtkoek een succesnummer. Mede door het feit dat we al die jaren dezelfde receptuur hebben aangehouden. 
De bakkerij ging rond 1948 over van vader op zoon. Ik begon mijn werkzaamheden in het bedrijf met het wegbrengen van bestellingen met de bakfiets. Later ging ik met opa mee de Broodwijk in. We bezorgden brood in Abtswoude, Delft en Schiewijk met een volgepakte auto. Het brood werd niet besteld, maar gevent. Dat kon toen nog, want er was nog niet zoveel keuze in brood als nu. Je kon kiezen uit wit, tarwe of regeringswit en als extraatje ontbijtkoek, beschuit en een zakje (reclame)koek. Theo Hoek sr., mijn vader, bleef tot ca. 1980 werkzaam als broodbakker. Daarna heb ik de zaak overgenomen met mijn vrouw Karin. Nu bak ik zelf het brood en heb ik John in dienst, die wordt geassisteerd door een stagiaire. Karin staat dagelijks samen met Paula in de winkel. Op zaterdag worden zij bijgestaan door twee winkelmeisjes.